Μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 

0

Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον μήνα Οκτώβριο 

Με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απηύθυνε ευχαριστήριο μήνυμα προς την Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού, ιδιαίτερα δε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Γαλάνη, στα πληρώματα και στους εθελοντές, για την πολύτιμη προσφορά τους κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα θερμού και άνυδρου καλοκαιριού, το οποίο η Πολιτική Προστασία αντιμετώπισε υποδειγματικά.

«Σας ευχαριστούμε για την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετωπίζετε το κάθε περιστατικό, για την επιχειρησιακή ικανότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε όταν παρίσταται ανάγκη να παρέμβετε. Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας προκειμένου κι εμείς να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στις προσπάθειές σας» σημειώνει ο Π. Φιλίππου στο μήνυμά του.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Δήμου Σαρωνικού, Χαράλαμπος Γαλάνης, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσοι συνεργάστηκαν  για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και την καταστολή των πολλών συμβάντων που σημειώθηκαν.  Επέστησε δε, την προσοχή των πολιτών στην άνυδρη περίοδο που διανύουμε, ζητώντας να μην ανάβουν φωτιές για τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμη.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ελληνική Αστυνομία τους όμορους Δήμους, την τροχαία Κερατέας το Λιμεναρχείο, το Δασαρχείο Λαυρίου καθώς και τους εθελοντές που ξενυχτούσαν όλο το καλοκαίρι ώστε να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον του δήμου μας. Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων», σημειώνει ο Χ. Γαλάνης στην ανάρτησή του.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού, υπογραμμίζει ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου συνεργάστηκε με όλες τις παραπάνω υπηρεσίες εντός και εκτός του δήμου με αποτέλεσμα την άμεση καταστολή όλων των συμβάντων τα οποία ήταν πολλά.

Απευθύνοντας έκκληση για συνέχιση της επαγρύπνησης των πολιτών τονίζει:

«Λόγω της άνυδρης περιόδου που διανύουμε παρακαλούμε τους δημότες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές για τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμη.

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας που νύχτα και ημέρα είναι πάντα σε επαγρύπνηση βοηθώντας όπου παραστεί ανάγκη. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζοντας το έργο της θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη», καταλήγει η ανάρτηση.

Την ίδια στιγμή, σε άλλη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα σημαντικότερα συμβάντα στα οποία παρενέβη τον Οκτώβριο, σταχυολογούνται ως μείζονα τα παρακάτω:

  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε τροχαίο δικύκλου επί της Λ. Σουνίου στο 45 χλμ. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο.
  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, για άντληση υδάτων στην περιοχή Λαγονησίου, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.
  • Ειδοποίηση για μεταφορά ηλικιωμένου ανήμπορου ατόμου, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας  προς το Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού.
  • Ειδοποίηση από πολίτη για απομάκρυνση πεσμένου δέντρου  (Λεύκα) στην περιοχή Μαύρο – Λιθάρι, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας.
  • Ειδοποίηση από πολίτη για απεγκλωβισμό ζώων  (γάτας), από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές Καλύβια και Σαρωνίδα.
  • Ρύθμιση κυκλοφορίας  από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, επί της Λ.  Λαυρίου λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης.
  • Ειδοποίηση από 199 για κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Πέτα, υπήρξε συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από 199, για εξακρίβωση πυρκαγιάς   στην  περιοχή  Μπαλτά – Κερατέας, υπήρξε συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου.
  • Συνδρομή της  Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς, στην περιοχή Αγ. Σεραφείμ –  Κερατέας ,σε συνεργασία  με την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από 199 για κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επί της οδού   Μυρινούντος  στο Μαρκόπουλο.
  • Ειδοποίηση  από 199, για εξακρίβωση πυρκαγιάς στην περιοχή Θυμάρι, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας,  σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα και ελιές, στην  περιοχή του Ιπποδρόμου – Μαρκοπούλου,  σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου.
  • Επισκευή φρεατίων  αποχέτευσης  με ρίψη πίσσας επί της Λ. Λαυρίου (στο ύψος του πρατηρίου SHELL),  από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας.
  • Ρύθμιση κυκλοφορίας και καθαρισμός οδοστρώματος, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από τροχαίο με Ι.Χ στην περιοχή Καλύβια .
  • Διαβροχή  σε μπετό από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας,  σε τέσσεριςυπό κατασκευή στάσεις λεωφορείων  στις περιοχές Λαγονησίου και Γαλάζιας Ακτής.
  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε κοπή δέντρου και απελευθέρωση αποκλεισμένου δρόμου στο δάσος Κουβαρά.
  • Ρύθμιση κυκλοφορίας από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, επί της Λ. Λαυρίου  λόγω έργων  τοποθέτησης φρεατίων.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου με σκουπίδια στην περιοχή Κορωπί,  σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου καθώς και την εθελοντική ομάδα Κορωπίου.
  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας στη ρύθμιση κυκλοφορίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις εντός του δήμου μας , ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ηςΟκτωβρίου.

 

 

 

                                                                                                     

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ