Μείωση σε 1% του ποσοστού της ΕΠΟ: Τροπολογία για τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ

0

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Μειώθηκε σε 1% από 5%, το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ τόσο από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ της Super League 1 όσο και από την κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 2.

Μετατράπηκε σε ΝΠΙΔ, για την αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας του, το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών» με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

Παραμένει έως και τις 20/09/2022 η προϋπόθεση «συμμετοχής αθλητή σε τουλάχιστον μισούς αγώνες της διοργάνωσης», για την αναγνώριση διάκρισης σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών, για τα ομαδικά αθλήματα. Η πρόβλεψη του νόμου 4908/2022 περί «συμμετοχής σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες» θα ισχύει για διοργανώσεις που διεξάγονται και διακρίσεις που επιτυγχάνονται μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Ερασιτεχνικά σωματεία

Επιπλέον, με άλλη τροπολογία που συνυπέγραψαν 38 βουλευτές της ΝΔ, αλλά και σχετικού γραπτού αιτήματος του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, το οποίο έγινε δεκτό, δόθηκε ολιγοήμερη παράταση, ως τις 17 Αυγούστου 2022, στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2022 για την προθεσμία εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, μετά την πάροδο της οποίας τα μη εγγεγραμμένα ερασιτεχνικά σωματεία δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αγωνιστικές δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ