Με Μεγάλη Συμμετοχή Πραγματοποιήθηκε Η Ανοιχτή Συζήτηση – Ενημέρωση Των Κατοίκων Της Περιοχής «Νησάκι» Του Δήμου Πετρούπολης.

0

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής «Νησάκι» του Δήμου Πετρούπολης.
Από την πλατεία Θέτιδος της περιοχής «Νησάκι», ξεκίνησε ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους και τους δημότες της πόλης.

Η ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2022, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, με τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.
Ο Δήμαρχος, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισαν, κάνοντας λόγο για ποσά-ρεκόρ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε έργα που έχουν εγκριθεί και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στην πόλη, όπως η κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, η ανάπλαση της κεντρικής Λεωφόρου 25ης Μαρτίου, η περιβαλλοντική ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας κ.α.. Κατόπιν, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την καθημερινότητά τους στην πόλη.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας «Θέτιδος», ενημέρωσε τους κατοίκους για τις εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας λόγο και για τις αναπλάσεις των πλατειών που πραγματοποιούνται σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη, τη δημιουργία και την ανακατασκευή των παιδικών χαρών των σχολείων και των γηπέδων, τις ασφαλτοστρώσεις και τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων, τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού κ.α..

Οι ερωτήσεις και οι απορίες που τέθηκαν ήταν πολλές, µε τον Δήμαρχο να απαντά σε κάθε μία ξεχωριστά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έδινε τον λόγο στους Αντιδημάρχους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, προκειμένου να απαντηθούν, αλλά και να προωθηθούν πιο άµεσα τα εξειδικευµένα ζητήµατα που έθεσαν οι πολίτες.

Πολλά ήταν επίσης και τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν από τους δημότες για τη σημασία ενός τέτοιου ανοιχτού διαλόγου.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους ανοιχτές συναντήσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, την αμεσότητα και τον σεβασμό, έχουν μεγάλη σημασία και μπορούν να λειτουργήσουν μόνο προς όφελος της πόλης και των δημοτών, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται για όσα έχουν γίνει στην πόλη, να έχουν λόγο και να τους δίνεται η δυνατότητα να συζητούν με τη Δημοτική Αρχή, τόσο γι’ αυτά που έγιναν, όσο και γι’ αυτά που θα ήθελαν να γίνουν. Σήμερα, οι πολίτες της Πετρούπολης απέδειξαν µε τη μεγάλη συμμετοχή τους, αλλά και µε την ωριμότητα που έθεσαν τα ζητήματα, το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την πόλη μας. Ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες θα συνεχιστεί, γιατί αποτελεί μια ανεκτίμητη δημοκρατική διαδικασία, αλλά και έναν σταθερό οδηγό για την πορεία του Δήμου µας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ