Μια μεγάλη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη γιορτή όλος ο Πειραιάς

0

Σε μια μεγάλη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη γιορτή για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους μετατράπηκαν οι εμπορικοί δρόμοι του Πειραιά, την Πέμπτη 22.12 στην «Κόκκινη Νύχτα», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην πόλη.

Από νωρίς το απόγευμα, οι δρόμοι του Πειραιά, «γέμισαν» με ξυλοπόδαρους, μασκότ, μάγους, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, πλαισίωσε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τα δρώμενα στο Εμπορικό Κέντρο!

Δείτε φωτογραφίες:

Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο, σε μια μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων: «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».

Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά παρέμειναν ανοιχτά έως τις 12 τα μεσάνυχτα και το καταναλωτικό κοινό είχε την ευκαιρία να κάνει τις αγορές του σε ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων «σκόρπισε» το «τρένο της χαράς» που έκανε βόλτες σε μια όμορφη, γιορτινή διαδρομή, στο κέντρο της πόλης, με μια τρελή-τρελή παρέα ξωτικών να υποδέχεται όσους επιβιβάζονταν, στους δρόμους : Γρηγορίου Λαμπράκη – Στάση Πασαλιμάνι, Βασιλέως Γεωργίου – Στάση Δημοτικό Θέατρο, Ηρώων Πολυτεχνείου – Στάση Τερψιθέα, 2ας Μεραρχίας – Πασαλιμάνι.

Στιγμές χαράς και ενθουσιασμού χάρισε σε μικρούς και μεγάλους η αγαπημένη μασκότ του Ολυμπιακού, η οποία μοίρασε συμβολικά δώρα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Παράλληλα, σπουδαστές των ΙΕΚ της πόλης προσέφεραν κεράσματα, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων καταστήματα του Πειραιά μοίραζαν δωροεπιταγές στους καταναλωτές.

Ένα τρελό μουσικό happening της Κόκκινης Νύχτας, εκτυλίχθηκε στην Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους δρόμους του εμπορικού κέντρου με την υπογραφή της Christmas Brass Band των Naughty Elves & Santa Girls.

Την πιο συναρπαστική μελωδική νότα των Χριστουγέννων άφησε η μοναδική μουσική παράσταση με πρωταγωνιστές τα «σκανδαλιάρικα ξωτικά» απο οκτώ εκπληκτικούς μουσικούς και έξι χορεύτριες με εντυπωσιακά κοστούμια, με τη σφραγίδα του επικεφαλής κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Πέτρου Κούρτη.

Ειδικά για την «Κόκκινη Νύχτα» ο Πύργος του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο, «έλουσαν» την πόλη από φως σε γιορτινό κόκκινο χρώμα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το RED NIGHT PARTY, ένα μεγάλο πάρτυ στην πλατεία Κοραή με τον Dj Μπάμπη Βασιλόπουλο!

Παράλληλα, όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν την μεγάλη γιορτή απόλαυσαν τα μουσικά και χορευτικά δρώμενα που εξελίσσονταν ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, όπως, μεταξύ άλλων, στην πλατεία Κοραή με το «Χωριό των Ξωτικών» και την εκδήλωση Walk about με ξυλοπόδαρους, led hula hoop, show με κορίνες και στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου με την εκδήλωση Christmas Fiesta, με Animateur, cartoon, ξυλοπόδαρο και μάγο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες δράσεις, μουσικές και πολλές εκπλήξεις, πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραιά η «Κόκκινη Νύχτα». Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά είχε μεγάλη απήχηση, καθώς πάρα πολλοί Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης μας επισκέφθηκαν την πειραϊκή αγορά, πλημμύρισαν τους εμπορικούς δρόμους και ψυχαγωγήθηκαν με τις εορταστικές μας δράσεις, σε μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Πειραιά. Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στιγμές χαράς στον κόσμο, δημιουργώντας ένα άκρως εορταστικό σκηνικό, συμβάλλοντας παράλληλα στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης των καταστημάτων της πόλης μας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε συνέργειες οι οποίες αναδεικνύουν την εξωστρέφεια της πόλης, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρή Καπράλο για την εξαιρετική συνεργασία και την Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη για τη συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης. Χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους»!

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Ο Πειραιάς για δεύτερη συνεχή χρονιά έζησε μοναδικές στιγμές. Μια πόλη πλημμυρισμένη από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, λουσμένη στο φως, ντυμένη στα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα χρώματα, υποδέχτηκε χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες για να κάνουν τις αγορές τους την «Κόκκινη Νύχτα».

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο δημιούργησε αυτή τη ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Η κοσμοσυρροή στους εμπορικούς δρόμους της πόλης απέδειξε την εξαιρετική επιτυχία που έχει ο θεσμός πλέον της «Κόκκινης Νύχτας», καθώς επίσης και την εμπιστοσύνη που δείχνει το καταναλωτικό κοινό στην Πειραϊκή αγορά. Ήταν αναμφισβήτητα μια βαθιά «ανάσα» τόνωσης και έμπρακτης στήριξης στην αγορά της πόλης μας».

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θοδωρής Καπράλος, δήλωσε:

«Την πιο λαμπερή γιορτή της αγοράς του Πειραιά αγκάλιασαν χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες. Στην πόλη μας εκτυλίχθηκε κυριολεκτικά μια μεγάλη γιορτή μέχρι αργά το βράδυ. Ο Πειραιάς μας και η αγορά του ντύθηκαν στα κόκκινα προσφέροντας ενέργεια, χαρά, διασκέδαση, τόνωση της αγοραστικής κίνησης και πολύ όμορφες στιγμές στην εντυπωσιακά στολισμένη πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στο πολύ όμορφο αυτό αποτέλεσμα που χαρήκαμε όλοι. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα εμπορικά καταστήματα που συνέβαλαν στην επιτυχία, τον υπέροχο κόσμο που πλημμύρισε το εμπορικό κέντρο που ήταν γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις με πολλές δράσεις και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη που είναι πάντα δίπλα στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, την Αντιδήμαρχο κα Ανδριάνα Ζαρακέλη για την προσπάθεια και την εξαιρετική συνεργασία μας και την κα Σταυρούλα Αντωνάκου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για την ουσιαστική στήριξη και συμβολή της. Και του χρόνου να είμαστε καλά και να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ