Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αναδάσωση της Πεντέλης

0

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» πραγματοποίησε την 5η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023, με τη συμμετοχή παιδιών, πολιτών και εθελοντών στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών και πολιτών. Τα παιδιά, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ φύτεψαν δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Μετά την αναδάσωση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν λαγάνα και χαλβά και οι μικροί κυρίως αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας πήραν και έναν χαρταετό προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και να πετάξουν τον χαρταετό τους στο χώρο της αναδάσωσης.

Παρόντες στη δράση αυτή ήταν Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης.

Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές και εθελοντές.

Η επόμενη δράση αναδάσωσης θα είναι μαθητική και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο ίδιο σημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ