Ξεκινά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στον Πειραιά: Έργα αξίας 4.3 εκατ. ευρώ

0

Το «πράσινο» φως για την έναρξη έργων ευρείας κλίμακας στο οδικό δίκτυο του Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4.3 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Τα έργα

Η σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση έργων ανακατασκευής και συντήρησης οδοστρωμάτων στον Δήμο Πειραιά, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών, η προστασία των οδοστρωμάτων από τις υπάρχουσες φθορές και κατά συνέπεια την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη.

Ειδικότερα θα γίνουν εργασίες που αφορούν σε:

  • εργασίες συντήρησης/ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου
  • ανακατασκευή πεζοδρομίων
  • προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων, όπου αυτό απαιτείται.

Το έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Πειραιά θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένα τμήματα οδών στις πέντε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πειραιά.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Αλ. Αργουδέλης.

«Προτεραίοτητα η προστασία των πολιτών»

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η σημερινή προγραμματική σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση έργων, προϋπολογισμού 4.3 εκ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην πόλη. Αν προσθέσουμε και τα έργα αναβάθμισης σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας που θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2.3 εκ. ευρώ, συνολικά θα υλοποιηθούν κρίσιμα οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 6 εκ. ευρώ. Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη, καθημερινά. Έχουμε κι άλλα πολλά να κάνουμε, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά».

«Ημέρα χαράς»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά, καθώς υπογράψαμε σήμερα προγραμματική σύμβαση ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ για νέες ασφαλτοστρώσεις στην πόλη μας. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία έρχεται σε μια περίοδο που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πόροι εν αφθονία. Ως Δήμος Πειραιά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι ασφαλτοστρώσεις, βελτιώνοντας αισθητά το οδικό δίκτυο του Πειραιά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ