Ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ Ν. Γρέντζελος για το “καλάθι του νοικοκυριού” και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

0

Για το “καλάθι του νοικοκυριού” και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Γρέντζελος στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV (15/11/2022)

Καλάθι του νοικοκυριού

“Το καλάθι του νοικοκυριού ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα. Υπήρχαν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις πριν την εφαρμογή του μέτρου στις ήδη αυξημένες τιμές. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα λειτουργήσει τελικά προς όφελος των καταναλωτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρέντζελος

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παράλληλα, επισήμανε ότι 5 αλυσίδες τροφίμων κατέχουν το 86% του τζίρου, ενώ όπως εξήγησε η διαφήμιση που γίνεται σε αυτές τις επιχειρήσεις με σκοπό την προώθηση του “καλαθιού”, λειτουργεί εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων όπως παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία κ.α., τα οποία ενδεχομένως να έχουν τις ίδιες καλές τιμές, αλλά αδυνατούν οικονομικά να τις διαφημίσουν.

Αξιοσημείωτο είναι δε, όπως ανέφερε, ότι το τελευταίο διάστημα έκλεισαν πάνω από 200 αρτοποιεία.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της ενέργειας, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό, με το ρεύμα έχει γίνει πλέον πιο ακριβό και από το ενοίκιο. “Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα δούμε πάρα πολλά λουκέτα”, εκτίμησε.

Αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών

Ερωτηθείς αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στη νέα αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία αναμένεται από την 1η Ιανουαρίου του 2023, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε ότι αυτές οι αυξήσεις δεν θα πρέπει να γίνουν, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει γενναία μέτρα που θα ανακουφίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως θέσπιση μίας ρύθμισης 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών, αύξηση του αφορολογήτου για τις επιχειρήσεις και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Τέλος, στάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό, ο οποίος θα επιτρέπει τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για το σύνολο των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ