Ο δημαρχος Φυλής έθιξε το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων

0

«Οι εθνικές επέτειοι υπάρχουν για να θυμόμαστε το παρελθόν και να παραδειγματιζόμαστε για το μέλλον», τόνισε, μιλώντας για την Εθνική Επέτειο, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, ενώπιον του Μνημείου των πεσόντων συνδημοτών μας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Σήμερα η Χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στα σύνορά της έχουν δημιουργηθεί συνθήκες που απειλούν την εθνική κυριαρχία. Οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ενότητα και σύνεση. Με αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, ισχυρές συμμαχίες και διπλωματική εγρήγορση. Αλλά κυρίως με την αμυντική θωράκιση της Χώρας. Το ιστορικό δίδαγμα είναι ότι, αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Μόνο η αποτρεπτική δύναμη μπορεί να αποθαρρύνει τη διάθεση επεκτατισμού που επικρατεί στα σύνορά μας.Αλλά για να αποκτήσουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Με την ανάπτυξη θα βελτιώσουμε, επίσης, το επίπεδο της ευημερίας και θα στηρίξουμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας στα βουνά της Αλβανίας, στα οχυρά Ρούπελ, στην Κρήτη, στη Αφρική, στη Νότιο Ιταλία αλλά και στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης. Δεν παρέλειψε όμως να μιλήσει για τα εθνικά μας ελαττώματα και κυρίως τη διχόνοια, επισημαίνοντας ότι, εξαιτίας της, ο ελληνικός Λαός δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει τις θυσίες του στη Βόρειο Ήπειρο και έκανε ευθεία αναφορά στην απαγόρευση του Αλβανικού Κράτους στο Δήμαρχο της Χειμάρας να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε τρεις φορές την Βόρεια Ήπειρο, αλλά, σήμερα, το αλβανικό κράτος απαγορεύει στο νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρας να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την πάγια τακτική του, επίσης, έκανε αναφορά στο ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, επισημαίνοντας οι συμμαχίες χτίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αμοιβαίου σεβασμού κι αυτό πρέπει να το καταστήσουμε σαφές στη Διεθνή Κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ