Ο καπνός εξακολουθεί να πνίγει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

0

 Οι πυρκαγιές στον Καναδά εξακολουθούν να στέλνουν καπνό ως τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ένα πρωτοφανές επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επηρεάζει περισσότερους από 100 εκατ. Αμερικανούς και αποτελεί «βίαιη υπενθύμιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω κακής ορατότητας, ακύρωση εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους, τηλεκπαίδευση: η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει απτές επιπτώσεις στη ζωή των Αμερικανών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), περισσότεροι από 111 εκατ. άνθρωποι ζουν σε περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα, κυρίως στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Η περιοχή αυτή δεν είναι συνηθισμένη σε αυτού του είδους τον καπνό, σε αντίθεση με τις δυτικές πολιτείες.

Φέτος ξέσπασαν στο Κεμπέκ τεράστιες πυρκαγιές πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο και ο καπνός που προέρχεται από αυτές μεταφέρθηκε προς τον νότο λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσινγκτον, η κατάσταση χθες ήταν χειρότερη σε σχέση με την Τετάρτη, με την προειδοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση να φτάνει στο «μοβ», προτού υποβαθμιστεί στο «κόκκινο» στο τέλος του απογεύματος.

Εκδήλωση για τον μήνα Pride που θα πραγματοποιούνταν χθες το βράδυ σε εξωτερικό χώρο του Λευκού Οίκου ακυρώθηκε, όπως και επαγγελματικός αγώνας μπέιζμπολ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ