Σε τρεις μέρες ολοκληρώνεται Το διεθνές πρόγραμμα «Asphalt Art» (Τέχνη στην Άσφαλτο) στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Φιλαδελφείας

0

Σε ένα 3ήμερο με πολύ χρώμα, μουσικές και δημιουργικότητα, η παρέμβαση στην εμβληματική διασταύρωση της λεωφόρου μας με την οδό Φιλαδελφείας θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή όλης της πόλης

Η πρόταση του Δήμου Καισαριανής επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 300 υποψηφιότητες και χάρη σε αυτήν, ο Δήμος Καισαριανής θα υλοποιήσει μια πρωτοποριακή πιλοτική ανάπλαση στον κόμβο των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Φιλαδελφείας. Πρωτοποριακή για δύο λόγους: αφενός γιατί αξιοποιεί την τέχνη για να κάνει τον δημόσιο χώρο ασφαλή και ελκυστικό, και αφετέρου γιατί στην πιλοτική ανάπλαση συμμετέχουν ενεργά τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και οι πολίτες.

Ο κόμβος έχει εμβαδόν περίπου 660m2 και είναι από τους σημαντικότερους στην πόλη, καθώς εκεί βρίσκονται τα δύο εμβληματικότερα κτιριακά συγκροτήματα της πόλης: το Δημοτικό Σχολείο Βενιζέλου και το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Νήαρ Ηστ.

Βασικός στόχος του έργου: η εξασφάλιση ασφαλών και άνετων μετακινήσεων για όλους

Η παρέμβαση έχει σκοπό να προτρέψει τους οδηγούς να επιβραδύνουν κατά την κάθοδό τους επί της κεντρικής Λεωφόρου, Εθνικής Αντιστάσεως, δημιουργώντας παράλληλα μια ασφαλέστερη διαδρομή σύνδεσης μεταξύ των δύο πράσινων ορόσημων της πόλης, το Σκοπευτήριο και την Πανεπιστημιούπολη, αλλά και των υπόλοιπων σημαντικών σημείων της κοινότητας.

Η παρέμβαση στοχεύει επίσης στη βελτίωση της καθημερινότητας για άτομα με άνοια. Μελέτες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου βελτιώνουν την κινητικότητά τους (π.χ. συγκεκριμένα χρώματα και πινακίδες καθοδήγησης).

Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023,είναι  η ολοκλήρωση του έργου με μια σειρά από δραστηριότητες και φυσικά ένα μεγάλο πάρτι από τον Δήμο.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής:

08:00 – 10:00 Κυκλική Πεζοπορία με αφετηρία το Σκοπευτήριο

10:00 – 10:30 Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλο & τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνου Κιτσέλλη

10:00 – 12:00 Δραστηριότητες για παιδιά και Φύτευση στο 2ο & 6ο Νηπιαγωγείο

12:00 – 13:00 Εκπαίδευση Οδικής Ασφάλειας

12:00 – 16:00 Μουσική, χορός, snacks & aperitivo στο café “Να χαμογελάς”

Παράλληλες εκδηλώσεις:

– δημιουργικό εργαστήριο stencil

– καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Κέντρο Χορού και Πολιτισμού “Πολυμήλη”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ