Πινγκ Πονγκ: Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς – Σπουδαία επιτυχία για την εθνική Ελλάδας στο ομαδικό Ανδρών

0

Μία ακόμα ιστορική διάκριση σημείωσε τη Δευτέρα (27/6) το ελληνικό πινγκ πονγκ.

Η εθνική Ελλάδας των Ανδρών στο πινγκ πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση) νίκησε στον μικρό τελικό 3-1 την Ισπανία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Οράν της Αλγερίας.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος κατέβαλαν εξαιρετική προσπάθεια, έβγαλαν μόνοι τους το αγώνισμα από την αρχή ως το τέλος και στο τέλος πανηγύρισαν το πρώτο «γαλανόλευκο» μετάλλιο στο ομαδικό Ανδρών στα χρονικά του θεσμού.

 Μεγάλη προσπάθεια

Στη 2η ημέρα του Μεσογειακού τουρνουά η νεανική δυάδα του Κώστα Βατσακλή έδειξε από την αρχή των νοκ-άουτ πολύ ικανή και αποφασιστική, καθώς στα προημιτελικά πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Αίγυπτο. Στα ημιτελικά έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Πορτογαλία ώσπου κάμφθηκε με 3-1. Χωρίς αναπληρωματικό ξόδεψε φυσιολογικά πολλές ακόμα δυνάμεις, αλλά στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε κι έφερε αποτέλεσμα.

Στους άνδρες η Ελλάδα έχει δύο χρυσά μετάλλια στους σύγχρονους Μεσογειακούς, το 1997 με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και το 2009 με τον Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ανδρών, έχει κι ένα ασημένιο με τον Κρεάνγκα το 1991 στο ίδιο αγώνισμα, όμως πρώτη φορά πανηγύρισε θέση στο βάθρο και στο ομαδικό ανδρών.

Η εξέλιξη του αγώνα

Γιάννης Σγουρόπουλος-Αλβάρο Ρόμπλες 3-1

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος Κάρλος Καμπαλέρο 2-3

Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Ρόμπλες/Καμπαλέρο 3-0

Σγουρόπουλος-Καμπαλέρο 3-0

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ