Πρέσπες 2022: Το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

0

Το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» έγινε γνωστό.

Οι «Πρέσπες 2022» μετρούν 33 χρόνια ζωής και το πρόγραμμα ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός των Πρεσπών, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιώργο Λιάνη να αναλύει τη φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών και θα έχουν αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη. Συναυλίες στο μυσταγωγικό περιβάλλον της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, μουσικές βραδιές με πιο λαϊκό περιεχόμενο στη Φλώρινα και στο ιστορικό Λέχοβο του δήμου Αμυνταίου περιλαμβάνει το φετινό «μενού» των εκδηλώσεων, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι πρώτες που θα γίνουν χωρίς τους υγειονομικούς περιορισμούς της πανδημίας.

Το πρόγραμμα

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο δημοτικό στάδιο της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον έναν χρόνο από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, με τους Βασίλη Λέκκα και Ρίτα Αντωνοπούλου επί σκηνής. Το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, στη μικρή Πρέσπα, ο Μάριος Φραγκούλης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα ενώσουν τις φωνές και τις μουσικές τους διαδρομές, ενώ μαζί τους θα τραγουδήσει και η Φλωρινιώτισα Δήμητρα Σελεμίδου.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, σε μια λαϊκή βραδιά στη Φλώρινα, θα εμφανιστεί η Πάολα, με τους διοργανωτές να διευκρινίζουν πως στη συγκεκριμένη βραδιά θα υπάρξει εισιτήριο με μικρό αντίτιμο.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την Ελένη Βιτάλη, σε μια συναυλία στο Λέχοβο. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης, «επιλέξαμε τη συγκεκριμένη ιστορική κοινότητα ως αναγνώριση της προσφοράς των 101 χρόνων διαρκούς ζωντανής παρουσίας του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου».

Μίλησε δε, με θερμά λόγια για το Φεστιβάλ, που φέτος κλείνει 33 χρονιάς ζωής, τονίζοντας πως «δεν είμαστε υποδεέστεροι ως προς την ποιότητα εκδηλώσεων όπως του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αν και υπολειπόμεθα σε προϋπολογισμούς και χρηματικές ενισχύσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ