Πλεύρης για πανδημία: «Είμαστε έτοιμοι για την όποια πίεση προκύψει στο ΕΣΥ»

0

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την πίεση που αναμένεται αν δεχθεί το ΕΣΥ μετά το καλοκαίρι μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης.

«Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν πολλές δομές, και ιδιωτικές, για την αντιμετώπιση της όποιας πίεσης μπορεί να προκύψει, ενώ τόνισε ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από ένα χρόνο.

Σχετικά με τις νοσηλείες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανέφερε ότι υπάρχει μια ισορροπία σε εισιτήρια-εξιτήρια και στα κρούσματα παρατηρείται σταθεροποίηση με καθοδική τάση. Μάλιστα, το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλον λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορονοϊό. Επομένως, δεν νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ