Πόλο Ανδρών: Πρωταθλητής για 10η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός – Επικράτησε 3-0 της Βουλιαγμένης

0

Τον 10ο διαδοχικό τίτλο του και 26ο από την έναρξη της Α1 κατηγορίας (την περίοδο 1986-87) πανηγύρισε η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 14-12 στα πέναλτι της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο Ανδρών, για να κατακτήσουν και φέτος τον τίτλο.

Έτσι, ολοκλήρωσαν με νταμπλ μία σεζόν που περιελάμβανε και τον αποκλεισμό τους από το Final-8 του Champions League. 

Τελευταία φορά στον πάγκο ο Βλάχος

Μετά από 11 χρόνια στο «τιμόνι», ο Θοδωρής Βλάχος κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού και πανηγύρισε το 23ο τρόπαιό του. Ο Βολιώτης τεχνικός θα αφοσιωθεί πλέον στα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή, αφήνοντας πίσω του μία «βαριά» κληρονομιά για τον διάδοχό του. 

Ο αγώνας

Η Βουλιαγμένη με τον Καλογερόπουλο άνοιξε το σκορ στα ίσια και ο Ολυμπιακός απάντησε με τέρματα του Κολόμβου από τα 2μ. και του Γκίλλα σε παίκτη παραπάνω, οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν αξιοποίησαν τρεις συνεχόμενες φορές το αριθμητικό πλεονέκτημα που εξασφάλισαν και με γκολ των Τρούλου, Χαλυβόπουλου και Αλαφραγή προηγήθηκαν 4-3.

Στη «ρώσικη ρουλέτα», οι δύο πιο έμπειροι παίκτες της Βουλιαγμένης, που κλήθηκαν να εκτελέσουν πρώτοι, αποδείχθηκαν και μοιραίοι. Ο Καπότσης έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Μυλωνάκης στο δοκάρι κι έτσι ο Ολυμπιακός, με τους Φιλίποβιτς, Χρυσοσπάθη και Φουντούλη να κάνουν το 3/3, βρέθηκε «αγκαλιά» με τον τίτλο. Παρά την άστοχη εκτέλεση του Γκίλλα και τα γκολ των Καλογερόπουλου και Γκιουβέτση, ο Ντίνος Γενηδουνιάς ευστόχησε στο πέμπτο πέναλτι και «σφράγισε» το δέκατο συνεχόμενο πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων» και τον τελευταίο τίτλο της εποχής Βλάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ