Ρόδος: Όσα είπε στις καταθέσεις της η οικιακή βοηθός που ομολόγησε 4 δολοφονίες

0

Ανάστατη η Ρόδος από τη δολοφονία ηλικιωμένης στις Καλυθιές με δράστιδα την 45χρονη οικιακή βοηθό που είχε αναλάβει την φροντίδα της. H υπόθεση προσλαμβάνει διαστάσεις θρίλερ καθώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, η 45χρονη υποστήριξε ότι σκότωσε άλλα τρία άτομα.

Η 45χρονη το πρωί της Δευτέρας τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και είπε πως είχε πνίξει την ηλικιωμένη. Η 45χρονη περίμενε τους αστυνομικούς στο σπίτι της 75χρονης και σύμφωνα με το dimokratiki.gr, τους είπε ότι τις νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας χωρίς κάποια αιτία, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της ενώ αυτή κοιμόταν με αποτέλεσμα να την αναισθητοποιήσει. Από την προανάκριση προέκυψε Ότι αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ενώ η ηλικιωμένη βρισκόταν στο κρεβάτι και στη συνέχεια έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της και την σκότωσε, εξαιτίας της δυσφορίας που, όπως είπε, της προκάλεσαν οι φωνές της.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά λίγη ώρα αργότερα πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Η 45χρονη έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου. Έχει ένα παιδί το οποίο είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να το πνίξει με ζώνη και για τον λόγο αυτό της έχει αφαιρεθεί η επιμέλειά του.

Η 45χρονη ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει το ψυχιατρικό πρόβλημα καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή.

Η μη λήψη των φαρμάκων της, όπως είπε, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει και ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει.

Οι καταθέσεις που έδωσε η 45χρονη
H 45χρονη στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε στους αστυνομικούς ακόμη τρεις φόνους.

Σε κατάθεση που έδωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρθηκε αρχικώς στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιού της σε ηλικία ενός έτους. Είπε ότι τότε είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει και για τον λόγο αυτό την έκλεισαν στο ψυχιατρείο.

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός άνδρα και φρόντιζε μια 63χρονη που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της κι ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Πριν από δύο χρόνια ανέλαβε τη φροντίδα μιας 86χρονης. Όταν η 45χρονη σταμάτησε τα χάπια που λάμβανε, έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε, ενώ η γυναίκα έπασχε από σάκχαρο. Την επόμενη ημέρα η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών καθώς, όπως είπε, δεν έτρωγε γιατί είχε κορονοϊό.

Στη συνέχεια, όπως η ίδια περιέγραψε, ανέλαβε την φροντίδα 70χρονης που έπασχε από άνοια. Υποστήριξε ότι την χτυπούσε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της ενώ πάλι είχε διακόψει την φαρμακευτική της αγωγή. Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς η 45χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ