Συναγερμός ξανά στην Ιαπωνία: Αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση – Σώοι όλοι οι επιβάτες

0

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωσή του στον διάδρομο προσγείωσης.

Πλάνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους και κάτω από αυτό. Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είχε επίσης πάρει φωτιά. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, 379 άτομα (367 επιβάτες – μεταξύ τους 8 παιδιά – και 12 μέλη πλήρωμα) έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, νέα βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους που τυλίχθηκε στις φλόγες αποτυπώνουν τις στιγμές αγωνίες που έζησαν οι επιβάτες βλέποντας την καμπίνα του αεροπλάνου να γεμίζει καπνούς.

To αεροσκάφος της Japan Airlines συγκρούστηκε, όπως φαίνεται, μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που ετοιμαζόταν να απογειωθεί με προορισμό το αεροδρόμιο Νιικάτα σε μια από τις ζώνες καταστροφής του φονικού σεισμού που συγκλόνισε χθες τη δυτική Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δημιούργησε ένα γραφείο διασύνδεσης πληροφοριών στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Γραφείου του Πρωθυπουργού για τη συλλογή πληροφοριών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Japan Airport Building, η οποία διαχειρίζεται το κτίριο του εγχώριου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου Haneda, όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο έχουν κλείσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ