Συνεχίζονται οι δράσεις συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς από τους Δήμους της Αττικής

0

Συνεχίζονται οι δράσεις συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς από τους Δήμους της Αττικής. Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Δήμος Αγίου Δημητρίου 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, λόγω των αυξημένων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα και ιδιαίτερα την περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώνει:

  • το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 20:00, και
  • από Δευτέρα 11 έως και Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 έως τις 20:00, τα παρακάτω είδη:

🔹 Εμφιαλωμένο νερό.
🔹Τρόφιμα μακράς διάρκειας, έτοιμα προς κατανάλωση (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.).
🔹 Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.
🔹 Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής.

Η παραλαβή των προσφορών από τους πολίτες που επιθυμούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις πληγείσες περιοχές θα γίνεται  στο ισόγειο του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 55).

 

Δήμος Φυλής

Με Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο Δήμος Φυλής θα συνδράμει, εξ ιδίων, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.
Οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μπορούν να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία:

• Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (09:00-15:00)

Τα είδη που συγκεντρώνει ο Δήμος Φυλής είναι:
 Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας
 Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας)
 Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κο-μπόστες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες, δημητριακών, παστέλια κ.α)
 Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές και είδη βρεφικής φρο-ντίδας (πάνες, μωρομάντηλα)
 Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά κ.ά.)

 

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία, ξεκινά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης καλεί την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών και να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της συμμετέχοντας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8) συλλέγουμε: Τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, δημητριακά), βρεφικά-παιδικά γάλατα και τροφές, κονσέρβες, εμφιαλωμένα νερά, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικής φροντίδας, φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά).

 

 

Δήμος Αιγάλεω

Με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία οι πολίτες του Αιγάλεω ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Σε λίγες μόνο ώρες συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών, ξηρών τροφών, κονσερβών, ειδών ατομικής υγιεινής και ειδών πρώτης ανάγκης. Η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες για τους πλημμυροπαθείς ο Δήμος Αιγάλεω στηρίζει εμπράκτως τους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που περνάνε μια
τεράστια δοκιμασία. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ θερμά όλες και όλους τους συμπολίτες μας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ