Το Psaroloco έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

0

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους και προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο – ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από όλο τον κόσμο.

Είναι ζητούμενο η επαφή των παιδιών και με άλλα είδη πλην του εμπορικού μοντέλου – χολιγουντιανού τύπου. Οι προβολές προσφέρουν την δυνατότητα τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και στους ενήλικες συνοδούς απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας. Το περιεχόμενο των ταινιών προσεγγίζει μια τεράστια γκάμα θεμάτων από τον ακτιβισμό, τη μετανάστευση, την οικολογία μέχρι το φύλο, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπληρώνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Οι ταινίες μικρού μήκους λειτουργούν όπως τα ποιήματα έναντι των λογοτεχνικών κειμένων: περιέχουν έντονο, γλαφυρό λόγο και πολυσημία, είναι πυκνογραμμένα και πολύ-επίπεδα και ως εκ τούτου ανοιχτά σε ποικίλες ερμηνείες. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 48 ταινίες μικρού μήκους από 20 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (4+ 7+ 10+ 12+ 15+). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υποτίτλους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ