Υποστήριξη ουκρανών προσφύγων από το Δήμο Νέας Σμύρνης

0

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι κάτοικοί του ευαισθητοποιήθηκαν για το δράμα του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού πραγματοποιώντας αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ένας προσφυγικός Δήμος, του οποίου οι πρώτοι κάτοικοί  πριν 100 χρόνια ήλθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Μικρά Ασία. Είναι ένα δυσάρεστο ιστορικό γεγονός, το οποίο είναι έντονα αποτυπωμένο και στις σύγχρονες γενιές των κατοίκων της πόλης μας.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υποστηριχτούν με κάθε τρόπο οι πρόσφυγες Ουκρανοί, που θα εγκατασταθούν στα όρια του Δήμου Ν. Σμύρνης. Δημιουργήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή στην οποία κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το σκοπό αυτό. Κοινός σκοπός όλων είναι η υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Πράγματι ένας μικρός προς το παρόν αριθμός Ουκρανών προσφύγων έχει εγκατασταθεί στη πόλη μας και έχει ζητήσει υποστήριξη από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι μεταξύ των Υπηρεσιών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, εντάσσοντας τους στις Κοινωνικές Δομές των Δημοτικών Ιατρείων , του Παντοπωλείου, του Οδοντιατρείου, του Φαρμακείου , του Σχολικού Δεκατιανού, των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ.α.  Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η κοινή μας προσπάθεια δεν σταματά, είναι συνεχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ