Κ. Σκρέκας: Μέχρι το βράδυ αποκατάσταση της πλειοψηφίας των βλαβών στην ηλεκτροδότηση

0

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε κακοκαιρία Ελπίδα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, αυτή τη στιγμή έχουν επισκευαστεί 8 γραμμές μέσης τάσης ενώ εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 37, τμήματα των οποίων όμως έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. «Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από την δυσκολία που υπάρχει στην πρόσβαση», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και τόνισε, ότι μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Τον λόγο πήρε ο Διευθύνων σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ τονίζοντας ότι, από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και 180 οχήματα, ενώ τα συνεργεία βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία, για να αποκτούν πρόσβαση στα σημεία που χρειάζεται επιθεώρηση με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας με ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης σε σημεία της Ανατολική Αττικής ώστε να εντοπιστούν τα σημεία με βλάβες και να δοθούν κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Για τις βλάβες ανά περιοχή ανέφερε:

Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο, στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μίας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχει βλάβη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία, περί τους 10 στην Αταλάντη.

Στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15.

Σε ότι αφορά στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές.

Από χθες το βράδυ έως σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι βλάβες, στόχος να διορθωθούν τα προβλήματα στη μέση τάση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ