4 νησιά για πασχαλινή απόδραση

0
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και πολλοί κάτοικοι της Αθήνας αναζητούν κοντινά μέρη για να αποδράσουν αυτές τις ηλιόλουστες γιορτινές μέρες. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε 4 νησιά, μία ανάσα από την Αθήνα ώστε να νιώσετε λίγο καλοκαίρι.

Τζια

Η Τζια ή όπως είναι το επίσημο όνομα της Κέα, βρίσκεται σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Είσαι στην Τζια σε 1 ώρα και υπάρχουν συχνά δρομολόγια από το Λαύριο για να απολαύσεις την κυκλαδίτη φύση και να πάρεις μυρωδιά από καλοκαίρι.

Η Τζια -ή Κέα- είναι ό,τι πιο κοντινό στην Αθήνα. Ασβεστωμένα σπίτια, δρόμοι που ανηφορίζουν σε πλαγιές με πεζούλες, συστάδες σπιτιών πάνω στη θάλασσα, παραδοσιακά καφενεία και ταβερνούλες πάνω στο κύμα.

Γι’ αυτούς που θα επισκεφτούν τη Τζια για πρώτη φορά η επίσκεψη στα ερείπια του κάστρου του 13ου αιώνα όπου βρίσκεται ο Λέοντας της Κέας (λιοντάρι πάνω σε φυσικό βράχο) είναι must. Το ίδιο και μια βόλτα από την αρχαία πόλη της Καρθαίας.

Αίγινα

Η Αίγινα εξυπηρετεί για μίνι και οικονομική απόδραση σε μόλις 1 ώρα και δέκα λεπτά μακριά.

Η Αίγινα βρίσκεται απέχει από το λιμάνι του Πειραιά, 35 λεπτά με το flying dolphin και 60 λεπτά με το ferry boat, είναι σαν να αποτελεί προάστιο του Πειραιά και της Αθήνας.

Η Αίγινα είναι ένας όμορφος και κοντινός στην Αθήνα προορισμός, επομένως συχνά προτιμάται από τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι μπορούν να την προσεγγίσουν σε λιγότερο από 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Φθηνά δωμάτια, ήσυχα ταβερνάκια, υπέροχες παραλίες, ιδανικές και για παρέες και για οικογένειες, η Αίγινα προσφέρει τα πάντα σε αρκετά προσιτές τιμές.

Αγκίστρι

Μετά την Αίγινα, ακριβώς απέναντι, υπάρχει ένα καταπράσινο νησί -είναι το τρίτο νησί σε αναλογία πρασίνου στη χώρα- το οποίο για πολλά χρόνια παρέμενε στη σκιά της μεγάλης του αδερφής. Είναι μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, και προσφέρεται για μονοήμερες αλλά και ολιγοήμερες αποδράσεις. Διαθέτει απίστευτη φυσική ομορφιά, καταγάλανα δροσερά νερά, αμμουδερές παραλίες.

 

Σπέτσες

Ένας τρόπος να φτάσεις στις Σπέτσες, είναι ακτοπλοϊκώς από Πειραιά. Ο δεύτερος είναι οδικώς και στη συνέχεια με πλοίο από Ερμιόνη ή Πόρτα Χέλι. Αν επιλέξεις την λύση του ταχύπλοου από τον Πειραιά, σκόπιμο είναι να έχεις εξασφαλίσει από την αρχή την μετάβαση αλλά και την επιστροφή. Τα δρομολόγια είναι συνήθως κλεισμένα από μέρες, τουλάχιστον όσο κρατάει ο καιρός, από τους ανθρώπους που έχουν σπίτια στο νησί.

Τα θετικά των Σπετσών είναι η ξεχωριστή αρχιτεκτονική και η ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το περπάτημα στην πόλη και στα πέριξ είναι απόλαυση και οι κοντινές παραλίες είναι εύκολα προσεγγίσιμες με τα πόδια. Για τους Άγιους Ανάργυρους που είναι με διαφορά η καλύτερη παραλία του νησιού υπάρχει συγκοινωνία και με πλωτό μέσο και ο χρόνος που απαιτείται είναι λίγος.

Πηγή  : iEidiseis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ