Fuel Pass 2: Πώς θα λάβετε περισσότερα χρήματα – Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

0

Προχωράει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Fuel Pass 2 παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην αρχή τόσο στην διαδικασία της αίτησης, όσο και στην καταβολή των χρημάτων.

Μέχρι στιγμής πάνω από 2,5 εκατομμύρια δικαιούχοι έχουν υποβάλει επιτυχώς την αίτησή τους και έχουν ήδη δει στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Η πλατφόρμα που δέχεται τις αιτήσεις των πολιτών θα παραμείνει ανοιχτή έως την 1η Σεπτεμβρίου για όλα τα ΑΦΜ μέσα στο vouchers.gov.gr.

Η διαδικασία της αίτησης

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2, ώστε να μπείτε στην πλατφόρμα και οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ζητάει να συμπληρωθούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία τους:

Διεύθυνση email

Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Σημειώνεται ότι για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Πίστωση χρημάτων

Οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε σε άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:

Τα ποσά ενίσχυσης

*100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

*80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

*70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

*60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος.

Όπως είναι γνωστό το μπόνους του Fuel Pass 2 διαμορφώθηκε στα 15 ευρώ, από 5 που ήταν την άνοιξη στην περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε άυλη ψηφιακή κάρτα, ωστόσο οι δικαιούχοι συνεχίζουν να επιλέγουν σε πλειοψηφία την πίστωση του ποσού που δικαιούνται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο είναι το ποσοστό των δικαιούχων που επιλέγουν την καταβολή της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό αντί της κάρτας, το οποίο ανέρχεται σε 73%.

Το ποσοστό αυτό έχει προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάρξει τελικά και Fuel Pass 3, αλλά να δοθεί απευθείας επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ψηφιακής κάρτας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπιστεί η σαρωτική ακρίβεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μπόνους που δίνει η άυλη κάρτα στο κινητό σε σχέση με την πληρωμή στον τραπεζικό λογαριασμό είναι τα 15 ευρώ, τα οποία όμως μπορούν να ξοδευτούν αποκλειστικά και μόνο σε πρατήριο βενζίνης για αγορά καυσίμων, σε αντίθεση με τον τραπεζικό λογαριασμό όπου τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη βούληση του δικαιούχου.

Στον πρώτο γύρο πάντως οι λόγοι για τους οποίους οι δικαιούχοι επέλεγαν τα χρήματα αντί της κάρτας αποδίδονταν στα εξής:

Δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Δεν έχουν email

Επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη.

Προσοχή με το NFC

Πάντως για να λάβετε την ψηφιακή κάρτα με το μπόνους των 15 ευρώ στο κινητό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τηλεφωνική σας συσκευή να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC.

Για να ελέγξετε εάν το δικό σας τηλέφωνο έχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Εάν έχετε κινητό Android, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν η συσκεύη σας διαθέτει την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Στα iPhone τα πράγματα διίστανται, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ