Market Pass: Πώς θα πάρετε το μάξιμουμ των χρημάτων, οι δόσεις και το «τσεκάρισμα»

0
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι του Market Pass μόλις ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να πάρουν το μέγιστο δυνατό ποσό.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι είναι το κινητό τους τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, για να λάβουν το μέγιστο ποσό θα πρέπει να διαθέτουν κινητό που είναι συμβατό με το σύστημα NFC. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δεν διαθέτουν τέτοιο κινητό θα πρέπει να δηλώσουν iban αλλά θα λάβουν το ποσό «κουτσουρεμένο». Στην ουσία θα λάβουν το 80% του ποσού.

Πριν κάνετε την αίτηση, λοιπόν, καλό θα είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα σε POS. Εάν δεν έχετε εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα για να μην έχετε καθυστερήσεις και λάθη για την πληρωμή σας.

Πιο αναλυτικά:

Πώς θα τσεκάρετε αν έχετε NCF σε Android

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

NFC σε iPhone

Στα iPhone τα πράγματα διίστανται, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

Κάθε πότε θα μπαίνει το Market Pass

Από το τέλος του Φεβρουαρίου 2023 θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές οι οποίες και θα ολοκληρωθούν 6 μήνες μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2023. Οι καταβολές στην ψηφιακή κάρτα θα γίνονται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο -δηλαδή θα «σπάσει» το ποσό σε δυο δόσεις- και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ