«QatarGate»: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι – Κάθονται σε αναμμένα «κάρβουνα»

0
Καταθέτει σήμερα ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» για το σκάνδαλο διαφθοράς, QatarGate, στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον των Βελγικών Αρχών για να τους «δώσει» όλους.

Κάθονται σε αναμμένα «κάρβουνα»

Εδώ και μέρες, από τότε που ανακοινώθηκε ότι ο Παντσέρι έκανε συμφωνία με τις βελγικές διωκτικές Αρχές, στις Βρυξέλλες επικρατεί ιδιαίτερα τοξικό κλίμα.

Όλοι είναι σε αναμμένα «κάρβουνα» διότι δεν γνωρίζουν τι θα πει ο Ιταλός και πόσο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΕ θα φθάσει το σκάνδαλο του Κατάρ.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο ανακριτής, προκειμένου να κάνει τη συμφωνία με τον Παντσέρι, έχει από πριν μια ιδέα για το τι πρόκειται να πει ο κατηγορούμενος. Συνεπώς ο ανακριτής δεν βρίσκεται στο σκοτάδι σχετικά με το τι έρχεται.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας, αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:

  •  τον τρόπο λειτουργίας,
  •  τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
  •  τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
  •  τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
  •  τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

«Ο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής»

Ο δικηγόρος του, Λοράν Κενές, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa, όπως αναμετέδωσε και το ελληνικό, τονίζει ότι ο «Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης. Επωφελήθηκε; Ναι, φυσικά. Έδρασε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες; Είναι κι αυτό αλήθεια».

«Ο Παντσέρι δεν διέφθειρε ποτέ για λογαριασμό του αλλά υπέρ άλλων προσώπων, τα οποία από το Κατάρ και από το Μαρόκο του ζήτησαν να το πράξει και τα οργάνωσαν όλα. Αποφάσισε να μιλήσει και καθόρισε προκαταβολικά την ποινή του. Ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα συνεργασίας με τη δικαιοσύνη».

Στις 26 Ιανουαρίου ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι , ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου (Chambre du Conseil), προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν επιπλέον μήνα, ή η αποφυλάκισή του με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Εν όψει των εξελίξεων σημειώνεται πως προφυλακισμένη θα παραμείνει για έναν ακόμη μήνα η Εύα Καϊλή όπως αποφάσισαν οι Αρχές του Βελγίου στις 19 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ