ΑΕΚ: ΠΑΝΑΞΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-23 – ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

0

Πέρασε σαν σίφουνας ξανά απο το Βικελίδης και παρα του οτι έμεινε πίσω στο σκορ, ο.. υπτάμενος Ολλανδός Φαν βερτ και ο Στίβεν Τσούμπερ της έδωσαν το πρωταθληματικό διπλό!

Η ΑΕΚ κυριάρχησε για μία ακόμη φορά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και χωρίς πολλά πολλά πήρε το τρίποντο, ενώ ο “άρρωστος” Παναθηναϊκός έχασε στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Πως εξελίχθηκε το παιχνίδι

 Οι διαθέσεις της ΑΕΚ φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθώς ήταν πιο ζωντανή ως ομάδα, είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος είχε παθητική συμπεριφορά. Η ΑΕΚ απείλησε  με δύο σουτ των Τσούμπερ (1’), Πινέδα αλλά ο Άρης ήταν αυτός που βρήκε το γκολ καθώς στο 13’ χάρη στο πείσμα του Λούκας Ρουπ σε συνδυασμό με το λάθος του Βίντα. Ο Ματέο Γκαρσία επωφελήθηκε και μπήκε στην περιοχή όπου ανατράπηκε από τον Πινέδα. Ο διαιτητής Φωτιάς χρειάστηκε το VAR για την υπόδειξη του πέναλτι και ο Άντρε Γκρέι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα (1-0).

Η ΑΕΚ παρά το γκόλ που δέχθηκε συνέχισε το ίδιο αγωνιστικό μοτίβο με την πίεση ψηλά, το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας και τις διαδοχικές ανακτήσεις αυτής κάθε φορά που την έχασε. Κι αυτό διότι κυριάρχησε στον άξονα με τους Σιμάνσκι, Πινέδα, είχε παιχνίδι από τα άκρα με τους Γκατσίνοβιτς, Ελίανσον ενώ ο Άρης είδε τους Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία να κάνουν κακό παιχνίδι σε αντίθεση με τον Λούκας Ρουπ.

Η.. ομαδάρα του Ματίας Αλμέιδα έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή στο 23ο λεπτό όταν μετά από ένα ακόμη λάθος του Ντουκουρέ, η ΑΕΚ βγήκε με υπεραριθμία στην επίθεση και ο Φαν Βέερτ, αφού «ξεμπέρδεψε» με μια ντρίμπλα με τον Πίρσμαν, εκτέλεσε για το 1-1.

Το πάνω κάτω παιχνίδι παρέμεινε και ο Άρης είχε τρεις στιγμές για να αποκτήσει το προβάδισμα. Οι δύο ανήκαν στον Άντρε Γκρέι και η 3η ήταν πιο ουσιαστική καθώς ο Νταρίντα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά στο πλασέ που επιχείρησε ο Βίντα έβαλε εξαιρετικά το πόδι του και αλλοιώθηκε η τροχιά προς τα δίχτυα. Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ επίσης έφτασε κοντά στο γκολ αλλά στο γύρισμα του Φαν Βέερτ στην περιοχή ο Μαζικού πρόλαβε τον Τσούμπερ.

Ο Τσούμπερ λύτρωσε την Ένωση
Ο Ελβετός είχε μια κακή απόφαση στο 31’ όταν αντί να εκτελέσει έψαξε ανεπιτυχώς την πάσα. Στη συνέχεια μέτρησε τέσσερις τελικές προσπάθειες μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (38’-43’) και η τελευταία ήταν αυτή που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του σε μια φάση όπου ο Άρης είχε κάκιστη αμυντική αντίδραση και ο Τσούμπερ βρήκε τον χώρο αλλά και τον χρόνο για να εκτελέσει τον Κουέστα (1-2, 43’). Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Υποτονικό 20λεπτο και δοκάρι ο Φαν Βέερτ
Συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους ήταν τουλάχιστον υποτονικό καθώς το μοναδικό που έμεινε ήταν ένα πλασέ του Φαν Βέερτ όπου η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη ευθύβολο σουτ από τον Χατζισαφί. Αυτό οδήγησε τους προπονητές σε αλλαγές. Ο Τόλης Τερζής αντικατέστησε τους αρνητικούς Χριστοδουλόπουλο, Ντουκουρέ αλλά περνώντας τον Νταρίντα αμυντικό χαφ μάλλον ρίσκαρε αρκετά. Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο παιχνίδι τους Άμραμπαντ, Μάνταλο και Γιόνσον.

 

Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε περισσότερο να διαφυλάξει το αποτέλεσμα υπό την έννοια ότι δεν ήταν επιθετική κι όταν είχε την μπάλα στα πόδια της περισσότερο προσπάθησε να την κυκλοφορήσει. Από την άλλη πλευρά όμως δεν ένιωσε και απειλή καθώς ο Άρης δεν είχε τρόπο στη δημιουργία φάσεων. Ο Άρης δεν πήρε ιδιαίτερα πράγματα από τις αλλαγές του, ειδικά ο Χουάν Ιτούρμπε δεν φάνηκε καθόλου από τη δεξιά πλευρά. Ωστόσο, ήταν αυτός που έψαξε το γκολ της ισοφάρισης αλλά υστερούσε στην τελική πάσα ή μάλλον στην τελική ενέργεια.

Η ΑΕΚ με αυτό τον τρόπο κράτησε την νίκη και πλέον στην -απο σήμερα- καυτή Νέα Φιλαδέλφεια, στο σπίτι της, περιμένει τον Βόλο για να επιστρέψει και τυπικά στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ