Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε η σορός του από τα Ιμαλάια μετά από έναν μήνα – Η ανακοίνωση

0

Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του άτυχου Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Έπειτα από έναν μήνα, όπου όλες οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες, η τελευταία ορειβατική αποστολή κατόρθωσε να περισυλλέξει τη σορό του Αντώνη Συκάρη, παρότι είχαν εκφραστεί φόβοι ότι πιθανόν να μείνει για πάντα στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαίων.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάσυρσης του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη, «μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ