Δικαστικό θρίλερ: Γνώρισε τον βιαστή της στο διαδίκτυο

0

 

27χρονη δασκάλα σε σχολείο της Αθήνας καταγγέλλει επιχειρηματία της Μυκόνου

 

Για σχεδόν έναν χρόνο πάλεψε να κλείσει στη φυλακή τον άνδρα που γνώρισε μέσω Διαδικτύου, βγήκε ραντεβού τον περασμένο Απρίλιο και κατέληξε, όπως καταγγέλλει, έπειτα από χρήση παραισθησιογόνων χαπιών, να περιφέρεται με σκισμένο καλσόν και χωρίς στηθόδεσμο από το ένα μπαρ της πρωτεύουσας στο άλλο, άγρια δαρμένη και βιασμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Είναι η πραγματική ιστορία μιας 27χρονης καθηγήτριας που θυμίζει δικαστικό θρίλερ με πολλές ανατροπές και λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα. Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι από τις εξετάσεις DNA που έγιναν διαπιστώθηκε το γενετικό υλικό δύο ανδρών στα εσώρουχα της καθηγήτριας, με την ίδια να μην μπορεί να εξηγήσει αυτό το επιστημονικό εύρημα.
Αυτή, μια νεαρή εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αθήνας. Από τις φίλες της περιγράφεται ως ιδιαίτερα κλειστός χαρακτήρας, χωρίς έφεση στο αλκοόλ και τις εφήμερες σχέσεις, που μέσω μιας πλατφόρμας παιχνιδιών γνώρισε το πρόσωπο που αρχικά της κέρδισε την εμπιστοσύνη και στη συνέχεια της έκανε τη ζωή κόλαση. «Hμουν εκτός τόπου και χρόνου, γελούσα πάρα πολύ, είχε θολώσει η σκέψη μου. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά, δεν είχα επίγνωση τι συνέβαινε γύρω μου και τι έκανα. Λόγω της αναφοράς του στο MDMA, θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να μου έριξε κάτι στο ποτό χωρίς να το καταλάβω».
Εκείνος, ένας 40χρονος bon vivant, με σπουδές στο εξωτερικό, επιχείρηση στη Μύκονο στον χώρο των σκαφών, ταξίδια σε όλο τον κόσμο και αγάπη για τα ακριβά αυτοκίνητα και την ταχύτητα. «Φαινόταν να διασκεδάζει μαζί μου, μου έβγαζε φωτογραφίες, μία μάλιστα φορώντας τα γυαλιά της, και είχε μια συμπεριφορά ερωτικού παιχνιδιού στον δημόσιο χώρο του καταστήματος όπου βρισκόμασταν, που υποδήλωνε με σαφήνεια και βεβαιότητα την επιθυμία της για πραγματική ερωτική συνεύρεση το ίδιο βράδυ».
Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, ο 40χρονος επιχειρηματίας έκπληκτος έμαθε από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή ότι έπρεπε να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές. Ωστόσο το σίριαλ δεν σταματάει εδώ, αφού σε λίγες εβδομάδες εξετάζεται η μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος σε βάρος της 27χρονης καθηγήτριας καταγγέλλοντάς την για συκοφαντική δυσφήμηση.
«Ούρλιαζα και είχα αίματα…»
Από τις 30 Απριλίου του περασμένου έτους, όπου η εκπαιδευτικός έδωσε την πρώτη της κατάθεση, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2023, όταν έδωσε ενώπιον της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών την 5η και τελευταία της κατάθεση, η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα μέχρι να βγει η απόφαση της περασμένης Πέμπτης.
Στην τελευταία της εξέταση ως μάρτυρας, παρουσία μάλιστα και ψυχολόγου, η νεαρή καθηγήτρια ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης. Από το πώς γνωρίστηκαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής για παιχνίδια μέχρι τα πρώτα τηλεφωνήματα με απόκρυψη και φυσικά το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του περασμένου Απριλίου, όταν βγήκε ραντεβού μαζί του.
«Είμαι ως χαρακτήρας πιο κλειστός. Αυτός μου έβγαζε μια έντονη κοινωνικότητα, ήταν διαχυτικός, είχε χιούμορ, έδειχνε να συμφωνεί με τις απόψεις μου, ήθελε να με ακούει και να ενδιαφέρεται για μένα. Ενιωσα ότι δεν είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Οτι αυτός, ως μεγαλύτερος, είχε περισσότερη εμπειρία, πολλή αυτοπεποίθηση, μου έλεγε ότι είχε μείνει στο εξωτερικό, ότι είχε κάνει πολλές δουλειές και ότι ασχολείται επαγγελματικά με εκμετάλλευση σκαφών στη Μύκονο», αναφέρει και στη συνέχεια περιγράφει τι συνέβη τη νύχτα της 26ης Απριλίου: «Είχαμε παραγγείλει ρακή χωρίς φαγητό και με ρώτησε αν είχα κάνει ποτέ το ναρκωτικό MDMA. Ξαφνιάστηκα. Δεν το είχα ξανακούσει. Του είπα “όχι” και αυτός μου είπε ότι φέρνει έντονη ερωτική διάθεση. Στη συνέχεια μού είπε δύο ιστορίες για πρόσωπα που είχαν πάρει αυτό το ναρκωτικό.
Μια κοπέλα ενός φίλου του που είχε πάρει δεν ήξερε τι έκανε και τον προσέγγισε και τον ίδιο ερωτικά πηγαίνοντας στο δωμάτιό του και έναν φίλο του που αφού είχε πάρει, δεν ήξερε τι έκανε, δάγκωνε τις γυναίκες και τους άνδρες με ερωτική διάθεση σε ένα μαγαζί […]. Φύγαμε γύρω στις 02.00. Ουσιαστικά, με έβγαλε υποβασταζόμενη. Τρέκλιζα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς βγήκα, αλλά όταν απομακρυνθήκαμε από τον κόσμο άρχισε να με τραβάει, με πέταξε σε παρατημένο καροτσάκι πλανόδιου πωλητή, έγινε πολύ βίαιος, μου δάγκωσε με δύναμη το αυτί ώστε μου έφυγε το σκουλαρίκι, μου ζήτησε συγγνώμη και άρχισε να το ψάχνει, δεν μπορούσα να σταθώ, με πήγαινε από δω κι από κει, μου έσκισε με δύναμη τη μια πλευρά του καλσόν και με έβαλε στο αμάξι του χωρίς να το καταλάβω.
Εκεί, αφού παραμέρισε το εσώρουχό μου, άρχισε να μου βάζει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου με δύναμη, πονούσα και δεν μου άρεσε. Του είπα να σταματήσει πολλές φορές. Αυτός σταμάτησε και μου είπε: “Θέλεις να σου φέρω χαρτί να υπογράψουμε για συναίνεση;”». Στις επόμενες γραμμές αναφέρει πώς κατέληξαν σε ένα μπαρ, όπου η κοπέλα, όπως λέει, ήταν σε «άλλον κόσμο»: «Το καλσόν μου ήταν σκισμένο, είχε κατέβει όλο κάτω σαν να φοράω κάλτσες. Με οδηγούσε και ακολουθούσα. Παράγγελνε συνέχεια σφηνάκια τεκίλα και μου τα έβαζε στο στόμα. Με ανάγκαζε να πιω το ένα μετά το άλλο. Εχασα κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Αυτός με πετούσε από δω κι από κει, μου είχε φύγει ο στηθόδεσμος. Με θώπευε σε όλο μου το σώμα, μου είχε σηκωθεί η φούστα. Είχαμε γίνει θέαμα σε όλο το μαγαζί».
«Με πλήρη συναίνεση»
Στη συνέχεια η 27χρονη περιγράφει τι συνέβη στο δωμάτιό της: «Ανεβήκαμε στο διαμέρισμα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Έψαχνα το κινητό μου και τα πράγματά μου. Μετά με έγδυσε, ήρθε από πάνω μου και άρχισε να με πνίγει. Έκλεινα τα μάτια μου. Ένιωθα να χάνω τον κόσμο. Μου έπιασε τα χέρια λέγοντάς μου “πού θα πας τώρα; Δεν μπορείς να ξεφύγεις”. Άρχισε να με δαγκώνει, να βάζει με βία τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, μετά εισχώρησε με το μόριό του με πολλή βία. Πόνεσα, ούρλιαξα, είπα “βγες”. Αυτός μου είπε “δεν είναι κακό που πονάς”.
Δεν ήξερα τι έβαζε μέσα μου. Ξαναδιείσδυσε. Εγώ ούρλιαζα και είχα αίματα. Του είπα ψέματα ότι είχα περίοδο για να σταματήσει. Είδε ότι είχα αίματα και πρέπει να διείσδυσε δυο-τρεις φορές. Είχαν γεμίσει τα σεντόνια αίματα και μου έφερε μια πετσέτα. Μετά πήρε το κεφάλι μου και με τη βία το έβαλε στο ύψος του μορίου του και με ανάγκασε να του κάνω στοματικό έρωτα. Έβαζε το χέρι του πολύ βαθιά στο στόμα μου. Έπεσα αναίσθητη και τον είδα αμυδρά να περνάει προς το μπάνιο». Η ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα αναφέρει 21 εκχυμώσεις και εκδορές σε όλο το σώμα της κοπέλας.
Ο 40χρονος, στο απολογητικό του υπόμνημα, δίνει μια άλλη εκδοχή των πραγμάτων. Υποστηρίζει πως εκείνη τον πίεζε να βγουν έξω και στη συνέχεια επέμενε να πάνε σε άλλο μαγαζί να διασκεδάσουν: «Εκείνη ήταν που με ιδιαίτερη επιμονή και ενώ βρισκόμασταν έξω από το αυτοκίνητό μου άρχισε να με πιέζει να συνεχίσουμε την αναζήτηση ανοιχτού καταστήματος, λέγοντάς μου ότι θα μου κάνει πεολειχία για να με “ξυπνήσει” και θα συνεχίσουμε σε άλλο μαγαζί διότι ήθελε να το ευχαριστηθεί στο έπακρο».
Στη συνέχεια αναφέρεται στην απολογία του στο τι έγινε στο διαμέρισμα της καθηγήτριας: «Μετέπειτα, στο σπίτι της και με πλήρη συναίνεσή της, αρχίσαμε τη σεξουαλική πράξη και με χρήση προφυλακτικού για την ασφάλειά μας συνευρεθήκαμε χωρίς ούτε μία στιγμή να χτυπήσω τη μηνύτρια. Στη δεύτερη, μόλις διείσδυσα μού ζήτησε να σταματήσω και να βγω έξω, πράγμα που αμέσως έπραξα και το παραδέχτηκε και εκείνη σε όλες τις καταθέσεις […]. Το μόνο αληθές από τα όσα αναφέρει επί της συνευρέσεώς μας η μηνύτρια είναι πως ευρισκόμενη σε πλήρη συνείδηση για το ό,τι συνέβαινε, μου είπε πως αντελήφθη πως είχε αίμα περιόδου και μου ζήτησε να διακόψω, όπως και έκανα. Αφού σταματήσαμε την ερωτική πράξη τη ρώτησα αν θα ήθελε να παραμείνω και να κοιμηθούμε μαζί, οπότε εκείνη μου απάντησε καταφατικά με ιδιαίτερη θερμότητα και όπως κανείς δεν αμφισβητεί, κοιμηθήκαμε μαζί. Το πρωί, παρότι θα έπρεπε να εργάζομαι, προτίμησα να κοιμηθώ λίγη παραπάνω ώρα με τη μηνύτρια, η οποία με ξύπνησε κάνοντάς μου πεολειχία, ενώ μου έλεγε ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη και ήθελε να με ευχαριστήσει που δεν δυσανασχέτησα επειδή της ήρθε περίοδος».
Μάλιστα αναφέρει πως λίγες ώρες αργότερα, όταν πήγε στη δουλειά του και της έστειλε μήνυμα, αυτή του απάντησε με καρδούλες.
Η νομική άποψη
Ο δικηγόρος της καθηγήτριας, Γεώργιος Κανιάρης, τονίζει στο «ΘΕΜΑ»: «Με άκρα μυστικότητα, προστατεύοντας την ταυτότητα του θύματος αλλά και του δράστη, επί 10 μήνες, υποστηρίξαμε τις θέσεις της εντολέως μου. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία της “ξέθαψε” τα θαμμένα διαβιβαστικά με τις συνημμένες δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου σχεδόν απέτρεψαν και απαξίωσαν την καταγγελία της εντολέως μου. Ο κύριος ανακριτής Αθηνών ενήργησε δεόντως, λαμβάνοντας ανωμοτί εξέταση της μάρτυρος-θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας, ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και το απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου.
Καθοριστική η ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα, η οποία διεπίστωσε 21 εκχυμώσεις και εκδορές σε όλο το σώμα της παθούσης. Ακολούθησαν οι εκθέσεις αναλύσεων DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, απαντήσεις του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που υπογράφει η καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών (Μονάδα Τοξικολογίας) του Πανεπιστημίου Κρήτης, την οποία διευθύνει ο καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, διενέργεια Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης της μάρτυρος-παθούσης.
Ολες οι επιστημονικές αναλύσεις ενίσχυσαν τον “γεγονοτικό πυρήνα” της υπόθεσης: εξακολουθητικού βιασμού και κακοποίησης με ιδιαίτερη σκληρότητα, διά της χορήγησης πιθανόν ναρκωτικής ουσίας και διά της βίας. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτού και εισαγγελέως και βάσει του εντάλματος περί ομαδικού βιασμού, ο κατηγορούμενος κρατείται ήδη προσωρινά. Εις βάρος του επαπειλείται ποινή ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικος».
Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ