Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

0

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.allazothermosifona.gov.gr όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το voucher του ηλιακού θερμοσίφωνα. Αρκετοί καταναλωτές έχουν δείξει ήδη το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη επιδότηση.

Μέσω του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», οι πολίτες μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς, λαμβάνοντας επιδότηση που φτάνει σε ποσοστό έως 60% ή σε χρήματα έως και 904 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι 120.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, εφόσον φυσικά πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Ποιοι θερμοσίφωνες επιδοτούνται για να αποσυρθούν

Το πρόγραμμα θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Προκειμένου όμως να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αλλαγή είτε σε κύρια είτε σε εξοχική κατοικία.

Δικαιούχοι είναι οικιακοί καταναλωτές – ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, έχοντες δωρεάν παραχώρηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ