Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνίδιοι έλεγχοι στην αγορά

0

Συνεχίζει τους αιφνίδιους ελέγχους στην αγορά, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με ανακοίνωσή της η επιτροπή αναφέρει ότι, σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνάς της, προέβη στη διενέργεια αιφνίδιου επιτόπιου ελέγχου σε επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στον κλάδο εμπορίας καλλυντικών και λοιπών προϊόντων προσωπικής φροντίδας, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο κάθετων συμπράξεων.

 

Ελεγχος σε εταιρεία καλλυντικών για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές

Η επιτροπή αναφέρει ότι «εξετάζει πιθανές πρακτικές επηρεασμού των τιμών μεταπώλησης και απαγόρευσης στα μέλη του επιλεκτικού δικτύου διανομής της να πωλήσουν τα προϊόντα μέσω επιγραμμικών πλατφορμών».

Υπογραμμίζεται ότι ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της επιτροπής για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011, ενώ σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού και απαγορεύεται και η καταχρηστική συμπεριφορά επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ