Θερινά σινεμά: Επιστρέφει το Cine Paris μετά από τρία χρόνια απουσίας

0
Το θρυλικό σινεμά στην ταράτσα της Κυδαθηναίων, που κοιτούσε στα μάτια την φωτισμένη Ακρόπολη, λείπει από την ζωή των Αθηναίων εδώ και τρία συναπτά καλοκαίρια. Φέτος όμως, αν όλα πάνε καλά, πληροφορίες το θέλουν να επιστρέφει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Constructionmag, το ακίνητο που φιλοξενεί στην ταράτσα του το Σινέ Παρί, το οποίο ανήκει στον Στέλιο Χατζηιωάννου της easyjet και του Stelios Philanhtropic Foundation, ανακαινίζεται από την Anax Constructions και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.
«Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Πλάκα δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια, αυτά του 2020, του 2021 καθώς και το φετινό» αναφέρει το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λαμπίρης.
«Ιστορικά, η ιδέα για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου ήταν ενός έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 χτίζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. Στα τέλη του ’60 εξαιτίας της κρίσης των θερινών κινηματογράφων κλείνει. Το 1986 επαναλειτούργησε υπό νέα ιδιοκτησία» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: alfavita.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ