Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης αλλά ρήξη στη κυβέρνηση – Τι θα κάνει ο Ντράγκι

0

Κέρδισε τελικά η κυβέρνηση Ντράγκι την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της Ιταλίας, ωστόσο όχι με ισχυρή πλειοψηφία, καθώς τρία βασικά κόμματα του συνασπισμού αρνήθηκαν να λάβυν μέρος στην ψηφοφορία. Αυτά είναι τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα και το Φόρτσα Ιτάλια.

Πιο αναλυτικά, από τους 192 παρόντες βουλευτές, ψήφισαν οι 133, εκ των οποίων υπέρ της πρότασης που ζητούσε από το Σώμα την έγκριση της ομιλίας του Ντράγκι περι ενότητας από τους συμμάχους του στον συνασπισμό ψήφισαν 95.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Γερουσία βρίσκεται σε απαρτία, καθώς οι βουλευτές των Πέντε Αστέρων δεν ψήφισαν, αλλά ήταν παρόντες. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός αποχώρησε από το Palazzo Chigi, την ιταλική Βουλή.

Έγκυρη η ψηφοφορία

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα την Τετάρτη πως ο ιταλός πρωθυουργός είχε αποφασίσει να υποβάλει την παραίτησή του λόγω απουσίας ενότητας, καθώς είχε ήδη γίνει γνωστό πως τόσο τα Πέντε Αστέρια, όσο και η κεντροδεξιά δε θα συμμετείχαν στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ