Κορωνοϊός: Περιορίζεται η τηλεργασία – Πληρης αποκλιμάκωση περιορισμών τον Μάρτιο

0

Στο 20% περιορίζεται από το Σάββατο η τηλεργασία, από 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος, με την έναρξη της ισχύος της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Η τηλεργασία αφορά και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, ενώ αναμένεται και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 Άρση περιορισμών

Παράλληλα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπούν και πάλι οι όρθιοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί «άναψαν» το πράσινο φως για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών. Επίσης η χωρητικότητα στα γήπεδα, για την οποία είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τις περισσότερες ελληνικές ΠΑΕ, αυξάνεται από το 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα στο 50%, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και στις ομάδες να αυξήσουν τα έσοδά τους αλλά και στους φιλάθλους να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.

 Πλήρης αποκλιμάκωση

Μάλιστα ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση έκανε δεκτή συνολικά την εισήγηση των επιστημόνων της επιτροπής και πλέον αναμένουμε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη διευκρίνιση των νέων μέτρων και την δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι τέλος Μαρτίου προβλέπεται πλήρης αποκλιμάκωση των περιορισμών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου  πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό». 

«Δεν εφησυχάζουμε»

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας,  αλλά να είναι προετοιμασμένη» έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας «Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε άρση μέτρων, ο κ. Πλεύρης είπε, ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε συνδυασμό της εμβολιαστικής κίνησης που έχουμε προωθήσει ακόμα και με σκληρά μέτρα στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη».

«Δεν μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στη μετάλλαξη Omicron η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά στην τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό σημείωσε, ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ