Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΕΣΥΝ Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου Αττικής

0

Εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησε το παράρτημα Ν.Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του παραρτήματος, Ευδοκία Κουμπούνη, η οποία αναφέρθηκε στην εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης από ουσίες μέσα στην πανδημία, στην υποχρηματοδότηση των θεραπευτικών προγραμμάτων και των κέντρων πρόληψης, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι ένας αγώνας, είναι ένας δρόμος γεμάτος ζωή και όχι εξαρτήσεις.

Κοινωνικό ζήτημα

Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία έκανε η αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, Μαρίνα Τσίγκα. Επισήμανε ότι το πρόβλημα της δημιουργίας εξαρτημένων από ουσίες ανθρώπων είναι ένα ζήτημα κοινωνικό, το οποίο αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Εξαρτάται και επιδεινώνεται, όσο χειροτερεύει η θέση των εργαζόμενων, όσο τα μεγάλα προβλήματα οδηγούν σε αδιέξοδο και απόγνωση τους νέους.

Τόνισε επίσης τη στοχευμένη προσπάθεια που καλλιεργείται στην κοινωνία για συμβιβασμό και αποδοχή της νομιμοποίησης των ναρκωτικών με το λεγόμενο διαχωρισμό σε «μαλακά – σκληρά», με τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των χρηστών σε «λειτουργικούς – μη λειτουργικούς», με το διαχωρισμό της χρήσης σε «προβληματική και μη προβληματική», επισημαίνοντας την απαραίτητη ανάγκη εναντίωσης σε όλα τα ναρκωτικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο ρόλος της πρόληψης

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν.Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Ειρήνη Κυργιάκη, η οποία ανέδειξε το πώς οι όροι εργασίας για τη σύγχρονη γυναίκα, καθώς επίσης και το σύνολο των καθηκόντων που καλείται να εκπληρώσει σήμερα, την καθιστούν ευάλωτη σε χρήση και κατάχρηση ουσιών, ακόμη και συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της πρόληψης, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ναρκωτικών, αλλά αντίθετα σημαίνει ενεργητική στάση ζωής μέσα από τη γνώση της αντικειμενικής κοινωνικής, οικονομικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με τη δράση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ