Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το σύγχρονο Κωσταλέξι: Ποιοι ήξεραν και δε μιλούσαν – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

0

Ανατριχίλα προκαλεί η ιστορία της 51χρονης γυναίκας που ζούσε έγκλειστη στο σπίτι της στη Λάρισα εδώ και 42 χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 9 ετών, όταν ήταν μαθήτρια της Γ’ δημοτικού. Η τραγική γυναίκα βρίσκεται υπό την επίβλεψη των κοινωνικών λειτουργών του δήμου Λάρισας από την Τρίτη που είδε το φως της δημοσιότητας η ιστορία της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η επικοινωνία των κοινωνικών λειτουργών και των αρχών με τη γυναίκα δεν είναι και η πιο εύκολη, παρότι έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

Η δραματική υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της 76χρονης μητέρας της, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην είσοδο του σπιτιού της, ενώ επέστρεφε από την αγορά. Έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, η 51χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι, που ήταν έγκλειστη από 9 χρονών. 

Συγγενείς γνώριζαν

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί συγγενείς της οικογένειας γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι, ωστόσο ουδείς μίλησε όλα αυτά τα χρόνια στους αρμόδιους φορείς για τις συνθήκες, αφού η μητέρα της 51χρονης δεν τους το επέτρεπε.

Στην εν λόγω αποκάλυψη προέβη συγγενής της αποθανούσας 76χρονης, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, με τη μαρτυρία της να προκαλεί σοκ.

«Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου, πριν 20 χρόνια, το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω. Είχα πει στη μητέρα της ότι θα την καταγγείλω και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με τη γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά η 51χρονη συγγενής της 76χρονης μητέρας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες για το σπίτι όπου ήταν κλεισμένη η 51χρονη στη Λάρισα είναι ανατριχιαστικές, καθώς ήταν θωρακισμένο με κλειδαριές, αλυσίδες και κάγκελα στον πρώτο όροφο της διώροφης κατοικίας.

Ο θάνατος δεν ήταν έγκλημα

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της 76χρονης, εκτιμάται πως οφείλεται σε παθολογικά αίτια, διαψεύδοντας την αρχική εκτίμηση ότι τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από πτώση, παραπατώντας στη σκάλα.

Η 76χρονη στις 7.30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου βρέθηκε νεκρή από συγγε¬νικό της πρόσωπο και ειδικότερα βρέ¬θηκε ξαπλωμένη στην εξωτερική σκά¬λα της διπλοκατοικίας.

Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώνια, διάσταση που ενισχύει την εκτίμηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βεβαίωσε τον θάνατο της 76χρονης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ