Στη Ραφήνα βρέθηκε το Κινητό Πράσινο Σημείο του “Green City” – Ανταποδοτική ανακύκλωση με επιβράβευση

0

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης με ταυτόχρονη επιβράβευση πολιτών «The Green City» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι μαθητές του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας που βρέθηκαν στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού και του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.

Επιβράβευση

Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που διενεργείται κατά το τελευταίο έτος στην Αττική και στους 66 Δήμους, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, κερδίζουν πόντους «The Green City».

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που ήταν παρόντες, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη, ώστε με βιωματικό τρόπο να νιώσουν την αξία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. 

Ενεργή συμμετοχή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Με στόχο να κάνουμε την Αττική μία πράσινη Περιφέρεια και με μότο το «Ανακυκλώνω, Συμμετέχω, Κερδίζω», διενεργείται σε όλους τους Δήμους της Αττικής κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη τον τελευταίο χρόνο, μία πολλή σημαντική δράση που έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος: το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής. Μέσω του Προγράμματος δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους πολίτες για ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση. Επίσης, τα παιδιά μας, σήμερα δέχονται καθημερινά πολλά ερεθίσματα σε σχέση με το περιβάλλον και μαθαίνουν από πολύ νωρίς για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, τα απόβλητα στις θάλασσες, η αύξηση των επιπέδων του CO2 κ.ά. Μέσα από αυτή την πολύ σημαντική δράση, προσπαθούμε να ενημερώνουμε τα παιδιά και να τους καλλιεργούμε την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ