Υπουργικό Συμβούλιο: Την αποχή επιλέγει ο Μ. Βορίδης στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

0

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η κυβερνητική πρωτοβουλία για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας έλαβαν τον λόγο περίπου 14 υπουργοί. Ανάμεσά τους οι κ. Γεραπετρίτης, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης, Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Βορίδης και οι κυρίες Κεραμέως, Κεφαλογιάννη, Μιχαηλίδου. 

“Ολοι είπαν τα επιχειρήματά τους. Ο κύριος Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο” έλεγαν πηγές της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο τι θα κάνουν οι υφυπουργοί όταν το νομοσχέδιο έρθει προς ψηφοφορία οι ίδιες πηγές σημείωσαν: “Δεν είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αφήστε να δούμε τι θα πράξουν στην ψηφοφορία στη Βουλή.” 

Σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα το νομοσχέδιο ενδέχεται να τεθεί ακόμη και τις επόμενες ώρες σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ