Fuel Pass 2: Νέα επιδότηση βενζίνης 80 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

0

Νέα επιδότηση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης καθώς και νέα μέτρα στήριξης των αγροτών  ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια η νέα τρίμηνη παρέμβαση σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, φτάνει τα 375 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια ανέφερε τα ποσά, τα οποία είναι αυξημένα σε σχέση με τον πρώτο γύρο του Fuel Pass.

Συγκεκριμένα η επιδότηση ανέρχεται (εκτός νήσων):

  • για τα ΙΧ από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ
  • και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ.

Στα νησιά για τα ΙΧ η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί για 55 που ήταν στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass και στις μοτοσυκλέτες στα 70 ευρώ, αντί για 35.

Πρακτικά η επιδότηση μειώνει τις τιμές κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα.

Επιδότηση diesel κίνησης

Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πήρε το τελικό «πράσινο φως» για την παρέμβαση που θα γίνει στον Ιούλιο στην τιμή του φυσικού ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, η επίσπευση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αφορά το πετρέλαιο που αγοράστηκε το 2022.

Οι περιοχές που παίρνουν τα 100 ευρώ επιδότηση

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του πρώτου κύκλου του Fuel Pass οι περιοχές με αυξημένη επιδότηση ήταν οι εξής:

Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ