Politico: Διευρύνεται συνεχώς το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα

0

Για συνεχή διεύρυνση του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα κάνει λόγο το politico σε αναλυτικό του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις 33 προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται, όπως τονίζεται σχετικά, “πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου”.

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι δεν έχει γίνει σαφές αν σε όλους τους παρακολουθούμενους στάλθηκε το ειδικό λινκ με το κακόβουλο λογισμικό.

Το Politico αναφέρει τη δήλωση διάψευσης που έκανε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι “η υπόθεση θα διερευνηθεί αναλυτικά από την ελληνική δικαιοσύνη”.

Το δημοσίευμα στέκεται επίσης και στη δήλωση που έκανε στο Documento στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο τόνισε ότι “είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοεί κανείς ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ΥΠΕΞ”.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το κουβάρι των αποκαλύψεων για το ζήτημα των υποκλοπών άρχισε να ξετυλίγεται από τη σχετική δημόσια καταγγελία του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

“Εκτοτε” τονίζεται ότι “η υπόθεση έχει μετατραπεί σε κατασκοπευτικό θρίλερ που περιλαμβάνει την εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού του Predator σε πολιτικούς και δημοσιογράφους”.

Τέλος, το Politico δεν παραλείπει να αναφερθεί στην παρουσία της Pega στην Ελλάδα και τη διαπίστωσή της ότι “τα ερωτήματα που είχαμε πριν φτάσουμε στην Ελλάδα είναι πλέον περισσότερες από όσα ακούσαμε και πληροφορηθήκαμε εδώ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ