Νέα Ιωνία: Άγνωστοι βανδάλισαν με μπογιά τον θεμέλιο λίθο της πόλης

0

Ένα θλιβερό και ταυτόχρονα εξοργιστικό θέαμα αντίκρυσαν οι κάτοικοι και περαστικοί γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Εκεί όπου πριν λίγο διάστημα όλοι γιόρτασαν την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, με τα αποκαλυπτήρια του θεμέλιου λίθου της, σήμερα τον είδαν να έχει βαφτεί με κόκκινο, καθώς άγνωστοι το βανδάλισαν πετώντας μπογιά.

Σύμφωνα με την μαρτυρία κατοίκου, η αποτρόπαια πράξη συνέβη τα ξημερώματα ανάμεσα στις 2 η ώρα το πρωί και τις 5 και μισή.

Όπως φαίνεται από τη σχετική φωτογραφία παρακάτω στα κόκκινα βάφτηκε και η ελληνική σημαία που συνόδευε το μνημείο.

Άμεσα κατέφτασαν στο σημείο η Αστυνομία και υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με όλα τα μέσα που διέθεταν επιχείρησαν ώστε να καθαρίσει άμεσα ο θεμέλιος λίθος και ο περιβάλλων χώρος του.

Μάλιστα όσο βρισκόμασταν εκεί για το σχετικό ρεπορτάζ, ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Σταμούλης ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με τη Δήμαρχο της πόλης κα Δ. Θωμαΐδου. Αμφότεροι έκαναν λόγο για μια καταδικαστέα πράξη και την ανάγκη να γίνει άμεσα επίσημη καταγγελία, δεδομένου ότι πρόκειται για την βεβήλωση ενός πολύτιμου μνημείου για την πόλη που αντιπροσωπεύει την ιστορία και τους προγόνους όλων των πολιτών της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συνέβησαν μόλις μια μέρα μετά την επίσημη εκδήλωση μνήμης προς τιμήν των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

 

Πηγή: www.Xtypos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ