19ο γυμνάσιο Αθηνών: Επιστολή μαθητών σε Κεραμέως και Μπακογιάννη – Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την κακή κατάσταση του σχολείου τους

0

Ευρέως κοινοποιήθηκε επιστολή των μαθητών ενός τμήματος του 19ου γυμνασίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στην Αγίου Μελετίου 105, με την οποία περιγράφουν την κατάσταση του σχολείου τους και τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Η επιστολή των παιδιών, απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αλλά και στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τους θέτει προ των ευθυνών τους, για όσα βιώνουν οι μαθητές του σχολείου με κτιριακές εγκαταστάσεις σε πολύ κακή κατάσταση και τον κίνδυνο για σοβαρό ατύχημα να ελοχεύει καθημερινά.

 

Ακατάλληλο για σχολείο το κτίριο

Η επιστολή προκάλεσε την αντίδραση και της δημοτικής παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», που εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στα παιδιά του 19ου γυμνασίου, στην οποία αναφέρει: «Κρατούσε χρόνια αυτή η κολόνια» μέχρι που βρέθηκε η «λύση»: να μεταφερθεί στον χώρο που στεγαζόταν το 19ο Λύκειο, όταν αυτό τοποθετήθηκε σε καινούργιο κτίριο. Ένα κτίριο όμως εξίσου ακατάλληλο για σχολείο. Ένα κτίριο, επί της οδού Αγ. Μελετίου, που ήταν παλιά πολυκατοικία, με ανύπαρκτο προαύλιο, λιλιπούτιες αίθουσες, που το ένα θρανίο είναι πάνω στο άλλο, καθώς και άκρως επικίνδυνες υποδομές, όπως για παράδειγμα εκτεθειμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εξαιρετικά στενά κλιμακοστάσια, που καθιστούν την εκκένωση του σχολείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, άκρως προβληματική.

Η επιστολή των μαθητών επέσυρε την μήνιν της προέδρου της σχολικής επιτροπής της, η οποία επιχείρησε να νουθετήσει την καθηγήτρια που είχε την επιστασία της δράσης των μαθητών, να προσέχει γιατί το ζήτημα εξετάζεται  “άνωθεν”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ